Emma Lindgren

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012

26 oktober 2012

Av Emma - 26 oktober 2012 07:12

Tänkte ta upp ett ämne som jag gått och  irriterat mig på länge. 

Jag har ju valt att ha min dotter hemma medans jag är föräldraledig med minstingen, och för detta

har jag blivit både kritiserad och ifrågasatt. detta får mig att undra vart detta samhelet är påväg, då vi som väljer att ta hand om de barn vi själva satt till världen blir ifrågasatt? I mina ögon är det de mest natuliga i världen. 


När jag stämplade, innan Chalie föddes var jag tvungen att ha Celine på dagis några gånger i veckan för att hon skulle vara van de gånger jag jobbade. Men oj vad det tog i mot att lämna bort min älskade skatt medans jag skulle gå hem, de går inte ihop i min hjärna. 


Dagens filosofi är att barnen inte blir folk om de inte börjar på förskolan när det fyller ett år. Min filosofi är snarare tvärt om, dagens förskolan har alldeles för stora barngrupper och allt för lite personal. Jag tror stark på att tystlåtna ochtillbakadragna barn blir bortglömda på dagen förskolor för så stor som barngrupperna är och med så lite personal är det omöjligt att ge alla barn den uppmärksamhet de kräver. Det tror jag leder till att ju jävligare, ju högljudade och ju mer själviska barnen är desto mer uppmärksamhet får de. De är väll dock inget fakta jag har svart på vit men det är vad jag tror håller på hända. 


Jag kan inte förstå att jag då ska bli ifrågasatt över att jag vill ha mina barn hemma i en tryggare miljö där jag kan se till att de får den kärlek och uppmärksamhet de förkänar.

Den vanligaste komentaren jag får när folk berättar att de har sitt äldre barn på dagis medans de är föräldraledig är "mitt barn skulle klätra på väggarna om hon/han inte gick på dagis" men vad kan barnen göra på dagis som de inte kan göra hemma?


Mina troll börjar hos dagmamma till våren och det är jag så överlycklig åt att de ska få vara i hemma miljö och i mindre grupper<3


ne nu ska jag inte skriva nått mer skulle kunna skriva flera tusen täcken på ämnet men det känns som det får räka nu tror jag fått fram mitt budskap

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - 10 oktober 2012 00:17

Den här gången tänker jag inte säga att jag ska bli bättre på att uppdatera här för de kommer troligtvis inte hända. I alla fall så börjar det hända lite inne i badrummet Golvmattan är på plats och även halva väggmattan synd bara att mätta är defekt...

...

Av Emma - 26 september 2012 23:38

Å vad stans arg jag blir. Hoppas jag lugnar ner mig tills i morgon annars kommer någon på kommunhuset få veta att han/hon lever. Första jäkla människa jag får tag i kommer få höra vad jag tycker om att de skickar ut löne beskedet på Internet då min e...

Av Emma - 26 september 2012 16:14

Strax före kl elva idag tog sig Celine om halsen och började skrika som om någon kört en kniv i hon. Efter att hon skrikit konstant i 10 mig n ringde jag vårdcentralen där vi fick en tid kvart över två. Samma stund som jag la på kom Jocke hem på lunc...

Av Emma - 26 september 2012 04:14

Har vare dålig på att skriva igen.. men kan inte sova så tänkte skriva några rader. Celine har för för andra gången sen hon slutade med blöja kissat i sängen så här nyss skrubbat och haft mig. Så sen bli det åt ta fram textilvård maskinen klart hon s...

Av Emma - 26 september 2012 04:14

Har vare dålig på att skriva igen.. men kan inte sova så tänkte skriva några rader. Celine har för för andra gången sen hon slutade med blöja kissat i sängen så här nyss skrubbat och haft mig. Så sen bli det åt ta fram textilvård maskinen klart hon s...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se